Obiteljski centar Varaždinske biskupije

Trg bana Jelačića 8
42000 Varaždin
Tel: 042/201 116
Fax: 042/201 117
E-mail: obitelj@biskupija-varazdinska.hr
E-mail: obiteljski.centar@vz.t-com.hr
Bračno savjetovalište Varaždinske biskupije

Zagrebačka 3
42000 Varaždin
Tel: 042/314 165
E-mail: bracno-savjetovaliste@biskupija-varazdinska.hr

Trajna formacija suradnika u bračnom i obiteljskom pastoralu

Trajna formacija suradnika u bračnom i obiteljskom pastoralu
 

U prostorijama Obiteljskog centra Varaždinske biskupije u subotu 3. studenog održan je susret s ciljem trajne formacije i edukacije suradnika u bračnom i obiteljskom pastoralu. Susretu su se pridružili i bračni i obiteljski savjetodavci iz nekoliko biskupija.

Na početku susreta prisutnima se obratio predstojnik Obiteljskog centra Varaždinske biskupije preč. Josip Koprek. Nakon uvodne molitve pozdravio je sve prisutne i zaželio ugodan i plodonosan rad. Nazočnima se obratio i voditelj Bračnog i obiteljskog savjetovališta Varaždinske biskupije Branko Pagadur na čiju inicijativu je organiziran ovaj susret.

Predavanje "Pastoral braka i obitelji pred novim izazovima" zatim je održala dr. sc. Veronika Reljac, obiteljski savjetodavac, psihoterapeut, prof. pri Katedri pastoralne teologije KBF-a u Rijeci. Prof. Reljac u svome se predavanju osvrnula na tradicionalne obitelji, ali i obitelji kojih je sve više u našem društvu: na jednoroditeljske obitelji, na obitelji s djecom s posebnim potrebama, na bračne supružnike koji nemaju djece… Istaknula je važnost zauzetosti Crkve, u širem smislu, za probleme ovih i ovakvih obitelji, te je posvjestila važnost prihvaćanja i služenja takvima u župnim zajednicama u kojima žive.

Nakon predavanja održana je radionica pod naslovom "Razvojne faze u obiteljskom životu" koju je vodila Zdenka Pantić, prof. psihologije i sociologije, psihoterapeutica i edukatorica iz Zagreba. Sudionici su uz njezino vodstvo analizirali očekivane i moguće probleme s kojima se suvremena obitelj susreće svakoga dana.

Sudionici skupa, njih dvadesetak, a među njima su bili i predstavnici Hrvatske zajednice bračnih susreta s područja Varaždinske biskupije, aktivno su sudjelovali u radionici i izrazili veliko zadovoljstvo, kako s održanim predavanjem, tako i s radionicom koja je osvijestila postojeće i moguće probleme s kojima se susreće današnja suvremena obitelj.

 
Aleksandra Lukavečki


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika